Finansoptimerings.dks Juletip

Finansoptimerings juletip til privatøkonomi: Reducer din SKAT i slutningen af året

Reducering af SKAT er ofte noget, der bringer smil på læberne hos Finansoptimerings kunder. Finansoptimerings uvildige økonomiske rådgivere arbejder dagligt med økonomisk rådgivning for private, og ser ofte, at mange ikke er klar over, at der er flere aspekter i økonomien, som kan være med til at reducere skatten.

Afslut året med at reducere din SKAT

Når året er ved at være omme, og udgifterne for den travle december måned har hobet sig op, begynder man typisk at evaluere. Synes du, at du skal betale for meget SKAT i år? Måske kan du nå at reducere den? Finansoptimering har samlet en række punkter, som de ofte støder på ved økonomisk rådgivning for private. Punkter som du med fordel kan tjekke igennem, når du skal undersøge, om din SKAT kan reduceres:

  • Frem til d. 30 december kan du indbetale til ratepension, såfremt fradraget sker i topskatten. Vær opmærksom på det årlige maksimumsbeløb for indbetaling til ratepension.
  • Selvstændige erhvervsdrivende kan indbetale 30 % af overskuddet før renter. Husk at være opmærksom på, at beløb udover maksimumsbeløbet for indbetaling til ratepension skal indskydes i livrente. Dette skal du naturligvis overveje, om du er interesseret i.
  • Aldersopsparing har en fordel, selvom det ikke giver fradrag og dermed skattebesparelse. Fordelen ligger i at afkastes beskattes mindre end afkast i frie midler. Afkast i aldersopsparing beskattes nemlig kun med 15,3 % mens afkast i frie midler beskattes med hele 27 %. Vær opmærksom på, at der også her er et maksbeløb for indbetaling.
  • Investerer du i aktier, så vær opmærksom på at gevinsterne, som du har haft i løbet af året beskattes med hele 42 %. Har du samtidig haft urealiserede tab på andre aktier, kan det derfor være en idé at sælge en del af disse, for at reducere skatten på førstnævnte. Du kan nemlig altid købe dem igen i det nye år – men vær opmærksom på kursrisikoen. Hold også øje med fristen for registrering af aktiehandler i slutningen af året.
  • Husk også at du kan få fradrag for service og håndværkerydelser på i alt kr. 18.000,- pr. person. Så kan du nå at få en håndværker ud inden årets afslutning, så er det bare med at komme igang.

Få privatøkonomisk rådgivning hos en uvildig rådgiver

Finansoptimering anbefaler altid at få gennemgået ovenstående punkter med en uvildig økonomisk rådgiver, som dagligt arbejder med økonomisk rådgivning for private.

“Der findes mange skjulte omkostninger og gebyrer i økonomien, og med uvildig økonomisk rådgivning er du sikker på at få skabt et overblik over disse. Det er også vigtigt at rådgiveren beskæftiger sig med økonomisk rådgivning for private. Det er ikke sikkert, at du får det optimale resultat for din økonomi, hvis du spørger en ven til råds, som egentlig kun arbejder med erhvervsøkonomi til dagligt,” fortæller Anders Bosteen, som er uvildig økonomisk rådgiver hos Finansoptimering.