Fjernadgang

Relay VPN: Fjernadgang på en helt ny måde

VPN er en god generel løsning til fjernadgang for de fleste virksomheder. Det kan give en sikker indgang til hele systemet fra et hvilket som helst sted i verden. Dermed kan du sætte medarbejdere op til at kunne arbejde selvom det ikke er on site. Det virker derfor også som en oplagt løsning, når underleverandører eller andre producenter af maskiner til fabrikker vil have adgang til de løsninger de har leveret. Men at give fjernadgang til mange forskellige firmaer, som bruger helt andre systemer, kan give en lang række problemer. Her har det såkaldte ”Relay VPN” som middel til fjernadgang. I det følgende vil jeg givet et par eksempler på forskellen, men for mere grundig og teknisk gennemgang anbefaler jeg at læse den artikel.

Hvad er Relay VPN?

Hvor VPN fjernadgang normalt er lavet til at forbinde store systemer med hinanden, så er Relay VPN designet til at give adgang til en meget mere specifik del af et netværk. Da det er baseret på IP adresser, kan det let give fjernadgang til en enkelt maskine eller en mindre del af netværket. Dette giver mulighed for at overvåge præcis den del af et system, der er brug for, uden på nogen måde at være i forbindelse med resten af virksomheden systemer. Dermed kan underleverandører få fjernadgang til lige præcis deres systemer, så de kan monitorerer og supportere live uden at skulle være on site. Desuden forenkler den direkte forbindelse processen, hvilket gør, at det kræver langt mindre IT egenskaber at sætte op og opretholde.

Relay VPN

Fordele ved fjernadgang via Relay VPN frem for traditionel VPN

Normal kræver VPN at man ikke kan bruge det samme lokal subnet, hvilket ofte giver konflikter mellem systemerne. Det er sjældent realistisk, at alle ændre deres adresseringssystemer for at undgå overlap, så det kan ende med at kræve et helt ekstra lag af regler, der skal laves til hvert system for at håndtere adresse konflikter. Med Relay VPN undgås disse konflikter helt og det samme subnet og adresser kan eksistere fint på begge sider. For at oprette fjernadgang via en traditionel VPN kræves meget IT tungt arbejde for at sætte systemet op, skabe alle reglerne der skal styre det og rette de konflikter der uundgåeligt opstår. En Relay VPN løsning kræver kun nemt opsat udstyr on site, software som kan styre adgangen og oprettelse af brugere og de adgange de skal have. Man undgår besværet med at konfigurering, det en ny adgang hurtigt kan oprettes dynamisk. Da systemet går direkte til kilden er der ikke besvær med at oprette routing og firewall regler og systemet lever stadig op til industriens højeste sikkerhedsstandarder.

Læs mere om fjernadgang via Relay VPN her.