rengøring af tappe

Trapperengøring: Lyden fra trappen, en ren gyser

Det startede med en banken. Ind i mellem når jeg sidder i min lejlighed, hører jeg en banken. Donk-Donk, Donk-Donk, Donk-Donk. To bank med en lille pause i mellem. Den kommer tættere og tættere på, og forsvinder så ganske langsomt igen. Det stod mig ikke umiddelbart klart, hvad det var. Måske burde jeg have regnet det ud med det samme, men til mit forsvar har jeg ikke boet i lejlighed før. Det var ikke en banken på døren – det lyder helt anderledes, og jeg har tjekket flere gange, men der er ikke nogen derud. Desuden bliver der ikke ringet på og lyden bevæger sig gennem opgangen.

Mysteriet på trappen udvikler sig yderligereTapperengøring

Efter et stykke tid begynde jeg at lægge mærke til, at der var meget koldt i opgangen på de dage, hvor jeg havde hørt lyden. I mit hoved var denne omgangs hverdagsmystik begyndt at blive lidt skræmmende. Igen var det nok lidt fjollet, men det blev en af de små mærkelige ting, som jeg ikke helt kunne gennemskue. De sidder gerne i baghoved og driller mig. Jeg begynder at tænke for meget over det hele, og til trods for dets ligegyldighed, kan jeg ikke slippe det. Hvis man først begynder at tænke for meget over det, kan det let kører af sporet. Hvem er det, der kommer ind i opgangen uden at ringe på, går og banker i en meget regelmæssig rytme og gør det fast med nogle dages mellemrum og altid på samme tid.

Spøgelset, der rengøre trappen

Dette mysterium var blevet bygget så meget op i mit hoved – og måske også i denne blogpost – at konklusion var ret skuffende. En dag kom jeg hjem og mødte på trappe en gut med en stor kost. Han gik ned, mens han kørte kosten fra side til side. Donk-Donk, Donk-Donk, Donk-Donk. Da han så mig komme op, stoppede han, smilte til mig og trådte til side, så jeg kunne komme forbi. Jeg har nok kigget lidt forvirret på ham, mens min hjerne processerede alt den nye information og kom til den konklusion, som mine naboer sikkert var nået til første gang de hørte lyden. Det forklarer både lyden (fra kosten), kulden (fra de åbne vinduer efter vask af trappen) og hvorfor vores opgang altid ser så pæn ud.

I øvrigt kom den flinke gut herfra, hvis du også gerne vil have et ”spørgelse” til din opgang.