Uvildig økonomisk rådgivning skabte overblik over uforudsigelige boligrenter

Bent og Birthe nyder pensionstilværelsen i deres lille hus på Amager, og så længe at helbreddet kan klare mosten, bliver de boende. Bent har altid stået for parrets økonomi, men i den seneste tid har mediernes forudsigelser om renterne på boliglån og realkreditlån skabt tvivl hos Bent. Skal lånet lægges om, eller passer alt fint til parrets økonomi? Det har været umuligt at gennemskue.

Da Bent kontaktede Finansoptimering var der hos uvildig rådgiver Anders Bosteen dog ingen tvivl om, at der skulle kigges på parrets forskellige lån. Bent og Birthe købte deres hus for 40 år siden og har et banklån og et realkreditlån.

Renterne er kun steget

Selv om at Bent kontaktede Finansoptimering på baggrund af disse tiders spekulationer i boligrenterene, konstaterede Anders hurtigt at renterne på parrets lån kun er steget.

“Man skal være meget opmærksom, når man har lån i banken,” fortæller Anders og fortsætter: “Banken sørger altid for at hæve renten når stigninger indtræffer, men falder renten igen, så sænker banken ikke dine renter på lånene – det skal du selv bede om.”

Da Bent aldrig har været opmærksom på dette, har renterne på parrets lån gennem 40 år kun gået én vej. Alene på denne post kunne Anders hente en årlig besparelse på 13.000,-, hvilket Bent er meget glad for.

“Jeg synes, at det er noget fusk, at bankerne hjælper med at sætte renten op ved stigninger, men ikke sænker den igen ved rentefald. De kunne i det mindste gøre opmærksom på at renterne er faldet, så man selv kan tage initiativ,” lyder det fra Bent, der er lettet over nu at have fået styr på renterne på banklånet.

Anders Bosteen er ikke overrasket over at så gamle lån skaffer så store besparelser. “Vi arbejder dagligt med danskernes økonomi gennem uvildig økonomisk rådgivning, og oplever ofte at folk ikke er opmærksomme på, at de skal holde øje med deres lån i banken. Et godt råd er, at tjekke renterne på sine lån en gang hvert halve år. Der kan være mange penge at hente.”

Økonomisk rådgivning skaffede en ekstra ferie

Det blev til en samlet årlig besparelse på 17.000,- til Bent og Birthe. Efter at have tjekket realkreditlånet kunne Anders skære yderligere i renter og gebyrer. Derudover er der indgået en aftale om, at Anders hvert halve år tjekker renter og gebyrer på alle parrets lån, så lånene altid er så optimale som muligt i forhold til parrets privatøkonomi.

“At investere i økonomisk rådgivning har givet os mange flere penge mellem hænderne,” forklarer Bent og fortsætter: “Nu vil vi på ferie, og så overlader jeg ellers alle vores lån til Anders. Der er ingen grund til at betale for meget i renter!”